Alles wat je wilt weten over heftrucks kiezen

Als je een groot magazijn beheert dan weet je hoe lastig het kan zijn om het magazijn efficiënt te laten draaien. Efficiënt magazijnbeheer is van groot belang voor de bedrijfsvoering. Als een magazijn niet op orde is kost dat geld, tijd en frustratie. Verder resulteert dat vaak in een onveilige werkomgeving die hoge boetes kan opleveren. Om het reilen en zeilen van het magazijn soepel te laten verlopen zijn heftrucks een onmisbare hulp. Ze zorgen voor kostenbesparing en helpen ziekteverzuim voorkomen. In dit artikel kun je alles lezen wat je wilt weten over het gebruik van heftrucks en welke je het beste kunt kiezen.

Waar ga je de truck voor gebruiken?

Om te bepalen welke heftrucks het beste passen bij de werkzaamheden die je wilt doen is het handig om te bedenken hoe je de truck gaat gebruiken. Zo heb je modellen met 3 of 4 wielen. Hoef je niet veel scherpe bochten te maken en is de ruimte tussen de schappen groot dan is een model met 4 wielen voldoende. Als je nauwe paden hebt en scherpe bochten moet nemen dan is een model met 3 wielen slimmer. Dan heb je optimale wendbaarheid en komt de wagen overal. Dat scheelt een hoop manoeuvreren en ongelukken tijdens het rijden.

Zoek je heftrucks voor binnen en/of buiten?

Verder is het goed om te bedenken of je de heftrucks binnen en/of ook buiten gaat gebruiken. De modellen die alleen binnen rijden hebben minder te lijden en rijden over het algemeen op een vlakke ondergrond. Buiten zijn de omstandigheden toch anders en dat vraagt een steviger model. Vaak is de ondergrond ook minder egaal en wordt er meer gevraagd van de truck. Laat je als je twijfelt wat het beste past altijd informeren door een expert. Deze kan je helpen bij het maken van de juiste keuze voor jouw specifieke situatie.

Welk gewicht heb je nodig?

Bij heftrucks is het verder belangrijk om te bepalen welk draaggewicht je nodig hebt. Voor een draaggewicht van 2.500 kg heb je een ander type nodig dan voor een draaggewicht van meer dan 5.000 kg. Kijk naar het gewicht dat de wagen gemiddeld moet heffen en hou ook rekening met het maximale gewicht dat er gedragen moet worden. Als je regelmatig de truck overbelast zul je daar op de lange termijn spijt van krijgen. Dan gaat een model veel minder lang mee en is de kans dat er ongelukken gebeuren groot. Zorg dus dat je een model kiest dat het maximale gewicht moeiteloos kan dragen. Dan heb je lang plezier van je investering.

 

Be Green Techniek | De specialist in elektrisch

 

Welke hefhoogte moeten de heftrucks hebben?

Tot slot is het goed om te kijken welke hoogte de heftrucks moeten hebben. Het is nogal een verschil of het model tot 2 meter of tot 5 meter hoogte moet tillen. Je wilt moeiteloos bij de hoogste stellingen kunnen op een manier die voor je medewerkers ook nog veilig is. Zorg dat het exemplaar dat je kiest veilig de juiste hoogte kan bereiken.