Slimme tips bij kerstpakket kiezen

Heb jij nog geen kerstpakket gekozen voor de medewerkers en relaties van je bedrijf? Dan is het nu wel de tijd om dat te gaan doen. Voor je het weet is het december en heb je nauwelijks nog keuze. Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van de juiste keuze? dat komt goed uit, want dat is waar dit artikel over gaat. We hebben hier alle tips voor je op een rijtje gezet om de keuze van het juiste geschenk voor je mensen simpel te maken. Dus lees snel verder en kies dit jaar met veel plezier het leukste kerstgeschenk uit voor je mensen.

Bepaal het budget van het kerstpakket

Het is handig om eerst het budget van het kerstpakket te bepalen. Dan hoef je ook niet in een andere prijscategorie te zoeken. Dat scheelt een hoop keuzestress. Zorg dat je genoeg budget hebt om een leuke attentie uit te zoeken. Je mensen hebben het hele jaar hard voor je gewerkt en daar mag je ze dankbaar voor zijn. Het gemiddelde bedrag dat besteed wordt aan eindejaarsgeschenken ligt rond de 40,- euro. Vanaf dat bedrag kun je ook echt iets leuks kopen. Heb je meer beschikbaar dan is dat natuurlijk altijd leuk. Met meer budget kun je ook meer doen. Zorg er in ieder geval voor dat het pakket waar is voor het geld dat je besteedt.

Verplaats je in de ontvanger

Een kerstpakket wordt het beste ontvangen als je je verplaatst in de ontvanger. Als je weet dat iemand gek is op rode  wijn, dan geef je geen bier cadeau toch? Je kunt kiezen voor een pakket waarvan je denkt dat de meeste mensen het zullen waarderen. En je hebt er altijd wel iemand bij die nooit iets leuk vindt. Dat is niet zo erg. Als het lastig is om iets te vinden dat voor iedereen de moeite waard is, kun je ook mensen zelf laten kiezen. Bijvoorbeeld door een cadeaukaart te geven waarbij mensen zelf hun kerstpakket kunnen kiezen. Zo weet je zeker dat iedereen krijgt wat hij/zij het leukste vindt. En kan zelfs de mopperaar niet meer mopperen over de keuze die hij/zij zelf gemaakt heeft.

Bestel het kerstpakket op tijd

Er zijn mensen die het kerstpakket al in augustus bestellen. Dat zijn de echte vroege vogels die de beste keuze willen hebben. Dat is slim, maar niet altijd haalbaar. Toch raden we je aan om zo snel mogelijk te starten met je zoektocht naar het ideale geschenk. Hoe langer je wacht hoe minder keuze er over is. De leukste pakketten zijn het snelste uitverkocht en het is ieder jaar weer een gok wat de hardlopers zijn.

Voeg een persoonlijke boodschap toe

Je kunt een kerstpakket personaliseren. Dat geeft een extra touch voor je mensen. Dat kun je op verschillende manieren doen. Je kunt een pakket op maat laten maken voor jouw organisatie dat je aanpast aan de werkzaamheden van de organisatie en de mensen die er werken. En je kunt een persoonlijke boodschap toevoegen aan de doos zodat je iedereen extra aandacht geeft.