Waarom verzendzakken kiezen?

Er staat een drukke periode voor de deur als het gaat om het verzenden van pakketjes. Sinterklaas en kerst komen er aan er veel bedrijven sturen relatiegeschenken als eindejaarsgeschenk voor hun klanten. Vaak worden pakketten in dozen verstuurd, of het nu grote of kleine pakketten zijn. Veel mensen vergeten dat verzendzakken een mooi alternatief zijn voor dozen en dat ze een aantal voordelen. Moet jij binnenkort pakketten versturen? Lees dan snel verder, want in dit artikel vertellen we je alles over de voordelen van zakken ten opzichte van dozen.

Gebruiksgemak

Als je kiest voor verzendzakken dan kies je voor verzend gemak. Het grote voordeel is dat je geen doos in elkaar hoeft te zetten of vast te tapen en dat je heel snel al je spullen in een zak kunt stoppen. Als je kiest voor modellen met een verzendstrip wordt het dichtmaken van je pakket helemaal een fluitje van een cent en kunnen je klanten het pakketje ook makkelijk openmaken zonder de inhoud te beschadigen. Daarbij hebben deze modellen een extra plakstrip en een retourstrip zodat producten in dezelfde verpakking ook teruggestuurd kunnen worden. Zo zorg je voor optimaal gemak voor zowel de verzender als de ontvanger.

Duurzaamheid verzendzakken

Als je kiest voor verzendzakken dan kies je voor duurzaam. Dat ligt natuurlijk voor de hand bij de modellen die gemaakt zijn van gecertificeerd of gerecycled materiaal. Toch zijn andere modellen ook duurzaam omdat ze veel minder verpakkingsmateriaal bevatten dan de doos waar het pakket anders in verstuurd wordt. Als je kiest voor de net genoemde modellen die ook als retourzak kunnen dienen maak je helemaal een duurzame keuze omdat een zak twee keer gebruikt kan worden. Dat bespaart een nieuwe verpakking bij een retourzending. Zo heeft het verzenden van pakketten in dit alternatief voor een doos veel voordelen op het gebied van duurzaamheid.

Bijna net zo veilig als dozen

Wat veel mensen niet weten is dat verzendzakken net zo veilig zijn om spullen in te verzenden als dozen. Bij niet breekbare spullen ligt dat voor de hand. Toch kun je ook breekbare artikelen prima verzenden in een zak. Je kunt je producten heel makkelijk extra beschermen door ze in te pakken met noppenfolie. Noppenfolie biedt een hele hoge bescherming en wordt in veel industrieën standaard gebruikt om producten veilig mee te verpakken. De folie is duurzaam en voldoet dan ook nog steeds als een duurzaam alternatief.

Verzendzakken passen makkelijker door de brievenbus

Als je kiest voor verzendzakken dan kies je voor pakketten die vaker en makkelijker door de brievenbus passen. Dit verzendmateriaal heeft meerdere voordelen. Een brievenbuspakketje is over het algemeen goedkoper om te verzenden dan een pakket dat niet door de brievenbus past. Als je veel pakketten verstuurt kan je dat op jaarbasis een hoop kosten besparen. Daarnaast hoeft de ontvanger van de zending niet thuis te zijn als het pakket bezorgd wordt. Als de ontvanger thuis komt vindt deze het pakket gewoon in de brievenbus en hoeft niet op zoek naar het pakket bij de buren of bij een ophaallocatie.